Bernie Sanders szenátor egy vermonti rádióban egy, a mai napon elhangzó interjúban bejelenti, hogy elindul a 2020-as elnökválasztási versenyben.

Fotó: ShutterStock.com (archív, illusztráció)

„A 2016-os kampányban indítottuk el a politikai forradalmat, és most itt az ideje, hogy folytassuk azt” – mondta Sanders a beszélgetés felvételekor.

A szenátor a YouTube videómegosztó csatornán is közzétett egy, az elnökjelöltségért való indulásáról szóló kisfilmet.

Sanders mostanában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Trump elnököt „beteges hazudozónak” nevezte, és közben olyan kampányígéretekkel indul, mint az óránkénti 15 dolláros minimálbér és az ingyenes egészségügyi ellátás – olyan témák, amelyeket már a 2016-os kampányban is hangoztatott, és amelyeket azóta több demokrata párti jelöltaspiráns is magáévá tett. 

Sanders, aki önmagát „demokratikus szocialistaként” írja le, komoly küzdelmet vívott a legutóbbi elnökválasztás előtt a demokrata párti jelölésért, ám a versenyből végül Hillary Clinton került ki győztesen.

A 77 éves szenátornak az utóbbi hónapokban nem csupán szexuális zaklatási rágalmakkal kellett szembenéznie, de kampányát és annak alkalmazottait rendkívül komoly vádakkal illették.