Cikkünk frissült.

Hirdetés

Antonio Tajani – aki egyúttal a 86 éves Berlusconi vezette Hajrá, Olaszország! nevű párt helyettes vezetője, a televízióban elmondta, hogy telefonon beszélt a volt kormányfővel. „Bízunk abban, hogy az Oroszlán visszatér. Ő soha nem adja fel. Bizakodóak maradunk” – tette hozzá.

Berlusconit szerdán vitték be a milánói Szent Rafael kórházba, ahol a jelentések szerint szív- és érrendszeri, valamint légúti problémákkal vették kezelésbe. Szerdai sajtóértesülések szerint a politikust intenzív osztályra került, ám ezeket a híreket Berlusconi szóvivője, Paolo Emilio Russo nem erősítette meg.

A politikus múlt héten négy napot töltött kórházban. Eleinte rutinkezelésekről számoltak be, ám később kiderült, hogy már akkor is szív- és érrendszeri gondokkal kezelték. Családja szerdán meglátogatta őt, testvére, Paolo Berlusconi akkori nyilatkozatában ugyancsak megerősítette, hogy fivére stabil állapotban van.

Leukémiát diagnosztizáltak a politikusnál

A Reuters információi szerint Silvio Berlusconinál leukémiát diagnosztizáltak a milánói Szent Rafael kórház orvosai.

A politikus 2020-ban koronavírus-fertőzés miatt került kórházba, hét éve pedig szívműtétet végeztek el rajta, de korábban a prosztatarákból is felépült – ismerteti a Mandiner.

A vállalkozó, médiamágnás Berlusconi 1994-ben lépett a politikai színtérre, újonnan létrehozott pártjával pedig már abban az évben választásokat nyert. Berlusconi három ízben volt Olaszország miniszterelnöke; 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és 2008-tól 2011-ig.

Korábban írtuk