Donald Trump a hanoi csúcstalálkozó után nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, ami után a mainstream média több újságírója sivalkodni kezdett – írja az RT. Az amerikai elnök ugyanis – szakítva a hagyományokkal – egy orosz újságíró kérdésére is válaszolt.

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az elnök a Sputnik kérdésére is válaszolt. Az orosz hírportál riportere azt kérdezte, a Kim Dzsong Unnal folytatott tárgyalásán volt-e szó arról, hogy az Egyesült Államok ellenőrzéseket folytatna Észak-Koreában az atommentesítés kapcsán.

„Megvannak az eszközeink, nagyon könnyen meg tudnánk valósítani” – válaszolta.

Az amerikai mainstream újságírók a Twitteren fakadtak ki. „Az orosz propagandacsatorna, a Sputnik épp most kérdezi Trumpot” – mérgelődött a Yahoo News újságírója, aki bejegyzéséhez egy, a hírportált bíráló Yahoo-cikket mellékelt.

A CNN-es Jim Acosta, akit ősszel egy időre kitiltottak a Fehér Házból, szintén mérges lett, amiért az orosz és a kínai állami média is kérdezhetett, míg őt be sem engedték. A Bloomberg, az Associated Press, a Los Angeles Times és a Reuters egyes tudósítóitól is megtagadták a belépést, amiért korábban kiabáltak az elnökkel.