George Soros megint nekiment Donald Trumpnak. A milliárdos azt állítja, az amerikai elnök el akarja pusztítani a világot, ezért mielőbb távoznia kell a Fehér Házból.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Soros azt nyilatkozta a The Washington Post szombati számában, hogy Trump „a legnagyobb önimádó”, aki „arra is hajladnó, hogy elpusztítsa a világot”. Hozzátette, ha a Demokrata Párt „fölcsuszamlásszerű” győzelmet tudna aratni novemberben, azt pedig az elnök közjogi felelősségre vonásának megindítása követné, ő támogatná Trump eltávolítását a Fehér Házból.

Trump és Soros már a 2016-os elnökválasztási kampány során összerúgta a port. A washingtoni Center for Responsive Politics szerint Soros több mint tízmillió dollárral támogatta meg a demokrata párti jelölt, Hillary Clinton kampányát, Trump győzelme pedig állítólag közel egymilliárd dolláros veszteséget okozott a spekulánsnak.

Az RT.com témában írt cikke emlékeztet: Sorost az egyik leggazdagabb tőzsdespekulánsként ismerte meg a világ. 1992-ben körülbelül egymilliárd fonttal növelte vagyonát azzal, hogy gyakorlatilag bedöntötte a brit fizetőeszközt. Az eseményt továbbra is a brit gazdaság történetének egyik legsötétebb emlékeként tartják számon – olyannyira, hogy még nevet is adtak neki: Sötét Szerda. A vasfüggöny lerombolása után a liberális Soros azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy NGO-k hálozatát hozta létre Kelet- és Közép-Európában.