A Fox News hírcsatorna MediaBuzz című műsorában Howard Kurtz elemző azt mondta, számára rendkívül sok mindent megmagyaráz, hogy azoknak a tüntetőknek egy része, akik republikánus képviselőket zaklatnak Brett Kavanaugh főbírójelölt személye miatt, egy szervezett csoporthoz tartozik.

Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster (illusztráció)

Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster (illusztráció)

A nők, akik a napokban Arizona állam republikánus szenátorát, Jeff Flake-et és a szenátus republikánus többségének elnökét, Mitch McConnellt támadták le, a Center for Popular Democracy tagjai. A hölgyekről futótűzként terjedt az a videó, amelyben azt állítják, ők is szexuális zaklatás áldozatai voltak. 

Dokumentumok szerint a Center for Popular Democracy nevű NGO komoly pénzügyi támogatást kapott Soros György milliárdos spekulánstól.

„Ezek az esetek nem véletlen egybeesések” – állította szerdai műsorában Kurtz. Hozzátette, a tüntetések „pontosan megtervezettek és megkomponáltak”, bár sok sajtóorgánum spontán megmozdulásokként próbálja eladni őket.

Dokumentumok szerint Soros az utóbbi két esztendőben 1,5 millió dollárt adományozott a tüntetők szervezetének.

Flake és McConnell mellett Ted Cruz texasi és Bill Cassidy louisianai szenátort is támadták már le tüntetők a főbírójelölt miatt.

Kurtz szerint a Brett Kavanaugh elleni vádak és azok tálalása a sajtóban valóságos háborút robbantottak ki a bíró ellen. Megjegyezte, az utóbbi hétben „az újságíróvonat teljesen kisiklott”.

„A folyamatosan előráncigált történetek arról, hogy mennyit ivott Kavanaugh bíró a főiskola alatt, hogy verekedésekbe keveredett volna, hogy valakit jéggel dobált volna meg… ezek közül egyiknek nincs semmi köze ahhoz, valaki a legfelsőbb bíróság megfelelő tagja lenne-e”.