Lassan közhely, hogy a nyugati világ fősodratú médiumai – beleértve a hazai cselédmédiumokat is – abban a pillanatban „összeesküvés-elmélettel” igyekeznek hitelteleníteni bárkit, amint valamilyen tényt mond a háttérhatalmi gazemberekről. Ismétlem, tényt.

Mint Udo Ulfkotte, aki pontosan olyan váratlanul halt meg, mint a nagyon kedves arcú Friederike Beck, a vele majdnem azonos korú honfitársnője. Aki szintén kegyetlenül precíz adatokkal mutatta be, mi történik a háttérben, beleértve George Soros globális hálózatát. És aki a Soros-féle NGO-k működését precízen leíró, lábjegyzetek tömegével alátámasztott, hetilapunkban heteken át ismertetett könyvének tavalyelőtti megjelenése után pár hónappal hirtelen meghalt, akárcsak Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung egykori szerkesztője és haditudósítója.

Azt is tudjuk, hogy a másik oldal ilyen erőfeszítésének egyik változata, amikor még egy lapáttal rátéve az „összeesküvési vonalra”, azt gúnyolják. Mint a háttérhatalmat agyonsegítő Gulyás Márton aktivista, aki YouTube-on adta elő e műsort. Arról a Gulyás Mártonról van szó, akihez a hazai bíróság egy ujjal nem mer hozzányúlni, és a legkülönfélébb magyarázatokkal késleltetik irracionálisan annak a jogerős döntésnek a meghozatalát, ami – mint előre tudjuk – a világért sem fogja helybenhagyni az első fokon hozott 300 órás közmunkát. Vagyis bátorítják, mint eddig, hogy Gulyás sárga festékkel szórjon le bármit, büntetlenül.

Fotó: MTI/AP

Ami George Sorost illeti, most a jobboldali Liga elnökét, az új olasz kormány belügyminiszterét dühítette fel szokásos aljas, de nagyon divatos vádjával, miszerint Salvinit Putyin orosz elnök pénzeli.

Salvini közölte: „Egyetlen eurót nem kaptam Oroszországtól.”

De nem hátrált a támadás nyomán, és azt mondta: „Vlagyimir Putyin orosz elnököt az egyik legjobb államfőnek tartom. Szégyellem magam, hogy Olaszországba meghívnak beszédet tartani egy olyan gátlástalan spekulánst, mint Soros.”

Soros az olaszországi Trento városában vett részt egy vasárnapi „gazdasági fesztiválon”, és ott óvott a Salvini és Putyin közötti állítólagos kapcsolatoktól. Azt emelte ki, hogy az új olasz kormány azonnal kiállt az Oroszország elleni szankciók megszüntetése mellett.

Soros ezt mondta: „Putyin igyekszik uralni Európát, nem akarja Európát elpusztítani, csak kihasználni”, mert termelő kapacitással rendelkezik, miközben Oroszország csak az erőforrásokat és az embereket tudja kihasználni. Majd így folytatta: „Nem tudom, hogy Putyin finanszírozza-e a Ligát”, de az olasz nyilvánosságnak „joga van tudnia azt, hogy Salvini kap-e el pénzt Putyintól”.

Forrás: SALZBURGER NACHRICHTEN