Fotó: Wikimedia Commons (archív)
Hirdetés

Lelepleződött az európai liberális politikai elit, világossá vált, miért vizsgálja, vegzálja Brüsszel állandóan Magyarországot és Lengyelországot, s miért elnézőbb más tagállamok ügyeinél. A spanyol Periodista Digital nevű honlapon ugyanis a minap megjelent egy terjedelmes írás, amely egy volt spanyol uniós képviselő különféle magánbeszélgetéseit, közléseit foglalja össze. A szóban forgó politikus, Carolina Punset véleményét már csak azért sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, mert korábban a Ciudadanos képviselőjeként a liberális ALDE pártcsaládban tevékenykedett.

A Carolina Punset véleményét idéző, összefoglaló cikkből egyértelműen kiderül, hogy a Cseh Katalinékat is a soraiban tudó Renew Europe tudatosan támadja Magyarországot és Lengyelországot, mégpedig azért, mert ez semmilyen politikai kockázattal nem jár a formáció számára. Ezt leginkább a szólásszabadság ügyén mutatta be a cikk szerint Punset. A volt EP-képviselő szerint a szólásszabadság elleni legkomolyabb fenyegetést Európában a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni iszlamista terrortámadás jelentette.

Politikai értelemben nagyon nehéz szót emelni, hiszen Európában sok muzulmán él, és felmerül a politikai korrektség problémája

– fogalmazott egyszer a volt spanyol EP-képviselő, de arról is beszélt: „Amikor Brüsszelben élsz, egy muszlimok által birtokolt városban élsz. Rengeteg nő visel fejkendőt. Problémáid lehetnek abból Brüsszelben, ha határozottan felszólalsz ebben a témában.

Ezzel szemben ha az EP képviselői Magyarországot vagy Lengyelországot kritizálják, abból nem származhat gondjuk. Sem politikai értelemben, sem pedig úgy, hogy emiatt tüntetnének ellenük.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk