A spanyol kormány megkezdte a Ganz-MaVag által a Talgo vonatgyártóra tett felvásárlási ajánlat részletes elemzését, miután minden jogi eszközt kimerített annak megakadályozására – írja az ABC.

Hirdetés

A lap szerint a kabinet megosztott azok között, akik nem látnak jobb megoldást a magyar ajánlat elfogadásánál, illetve azok között, akik továbbra is mindenáron ellenzik.

Mint megírtuk, a spanyolok politikai okokból mindent bevetettek azért, hogy ne a magyar konzorcium szerezze meg a vonatgyártót, többek között orosz, kínai és szélsőjobboldali kapcsolatokra hivatkozva. Sőt, a kormány a közigazgatási szünetet elrendelve próbálta meg húzni az időt, hogy addig hátha befut egy spanyol cég ajánlata, ám így sem járt sikerrel, egy hónapon belül választ kell adnia, és továbbra sem talált hazai vállalatot a felvásárlásra.

Az ABC tudósítása szerint nincs olyan spanyol jelölt, aki képes lenne harcba szállni a magyar ajánlattal, ráadásul az ügyre rálátó források úgy vélik, a magyar fél továbbra is nyugodt, kivár, és mindenben együttműködik a kormánnyal. A Ganz-MaVag már az ajánlattételkor közölte, hogy nem kívánja elvinni a Talgo székhelyét Spanyolországból.

Korábban írtuk