Korábban 45 halottról szóltak a hírügynökségi jelentések. A halottak között van a buszsofőr is.

Hirdetés

A szerencsétlenséget túlélő hét sérültet kórházba szállították. Állapotuk Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint nem súlyos.

Bulgária ideiglenes kormányfője, Sztefan Janev a baleset helyszínére utazott. „Ez egy hatalmas tragédia” – mondta, részvétét fejezve ki az áldozatok gyászoló családjainak.

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök szintén részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. A kormányfő szerint az áldozatok között feltehetőleg voltak észak-macedón állampolgárok. A politikus néhány órával a baleset után külügyminiszterével, Bujar Oszmanival a bolgár fővárosba utazott.

Korábban írtuk

Az áldozatok többsége nyilvánvalóan albán volt. Az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban bejegyzett busz Törökországból érkezett, és Észak-Macedónia felé tartott.

A vizsgálat szerint a busz nem sokkal hajnali 2 óra (00.00 GMT) után nekiment egy szalagkorlátnak, majd felborult és kigyulladt.

Diana Ruszinova közlekedési szakember úgy vélekedett, hogy az érintett autópályaszakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron át kátyúkat javítottak ki munkások. Az útszakasz, ahol a baleset történt, dombos területen fekszik, és gyakori balesetekről ismert – közölte az állami rádióval a szomszédos település polgármestere.