Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

Annyi pontosan látható és a háború eddigi eseményeiből kikövetkeztethető, hogy az oroszoknak nem áll sem érdekükben, sem szándékukban Nyugat-Ukrajnán túli vagy NATO-területeket lőni. A lengyelországi rakétatalálatért Ukrajna a felelős, csak azt nem tudjuk, hogy a rakétabecsapódást „baleset”, vagy provokáció okozta – mondta Kiszelly Zoltán.

A provokációt Kiszelly Zoltán már csak amiatt sem tartja kizártnak, mert az eset a G20-as csúcs zárónyilatkozatának vitájával és a barátság kőolajvezeték trafóállomása elleni támadással nagyjából egyidőben történt.

„Könnyen meglehet, hogy ugyanaz akarta provokálni a NATO-t Lengyelországon keresztül, aki vagy ami támadást intézett a Magyarországot, Szlovákiát és Csehországot ellátó kőolajvezeték ellen. Ez utóbbi alkalmat szolgáltathatott volna arra, hogy Magyarországot kibillentsék semleges pozíciójából és a béketárgyalások követelésétől a háborúpárti álláspont felé mozdítsák el. Ennek kiderítéséhez persze érdemes lenne a trafóállomásba csapódott rakéta eredetét és röppályáját is megvizsgálni” – fogalmazott, hozzátéve: mindezek alapján életszerűtlen ennek az esetnek a hátterében is az oroszokat sejteni.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk