Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet
Házi őrizetbe szállítják a korrupcióval vádolt Eva Kaili volt görög szocialista párti európai parlamenti alelnököt a brüsszeli Haren börtönből 2023. április 14-én. A háttérben Mihalisz Dimitrakopulosz, Kaili egyik védőügyvédje
Hirdetés

Nem is csoda, hiszen a hírek szerint Eva Kailinak, valamint a súlyos korrupciós botrány többi magas rangú baloldali érintettjének is lényegében luxusbörtönben kellett „sínylődnie”.

A Brüsszel külvárosában található Haren „luxusbörtönfaluban” ugyanis számos kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a raboknak, még múzeumba is elmehetnek, ha éppen ahhoz szottyan kedvük a tisztelt fogvatartottaknak. A cellákban saját hűtőszekrény, televízió, állítható termosztát, bejövő hívásokat fogadó vonalas telefon áll rendelkezésre, valamint mindenféle relaxációs zónák, szociális műhelyek, sportpályák, játszó- és terápiás szobák és egy könyvtár is – a már említett múzeumon felül.

Ám hiába a luxusbörtön, Eva Kaili a sztárügyvédein keresztül megüzente még bebörtönzése elején, hogy a fogva tartási körülményei „kínzással” érnek fel. Bár panaszkodott, hogy nem láthatja a lányát, később ezt is megszervezték neki. Ilyen előzmények után semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy Kaili asszony nem úgy festett, mint általában mondjuk a Venyige utcából távozottak kora hajnalban, amikor maguk mögött hagyják a sing-singet. Ezek után érthető a széles mosoly, amellyel fogadta az újságírók rohamát.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk