Az alig pár hete uniós tagjelölt ukránok megvétóznák Szerbia uniós csatlakozását.

Hirdetés

A szerb sajtó közlése szerint a fenyegető üzenetben a következő állt:
„Ukrajna Horvátországgal együtt bosszút áll Aleksandar Vucic szerb elnökön és Szerbián a különleges hadművelettel kapcsolatos kijelentéseiért” – jelentette be a Telegramon és a Twitteren Alekszej Honcsarenko, az ukrán parlament képviselője.

A válaszreakciót a szerb elnök egy napokban adott televíziós interjúja válthatta ki, melyben azt nyilatkozta: „Ha a Nyugat nem fogadja el az oroszok ajánlatát, a földi pokol következik.”

Az interjúban a szerb államfő hangsúlyozta: az ukrajnai katonai operáció már nem helyi jellegű, szerinte az egész nyugati világ áll szemben az oroszokkal – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A szerb belügyminiszter is reagált az ukrán képviselő szavaira.

Korábban írtuk

Aleksandar Vulin kijelentette, hogy Szerbiát nem fogják átnevelni azok, akik Ante Pavelic és Stepan Bandera nacionalisták követőI. A belügyminiszter szerint a horvátok azért vetik meg a szerb államfőt, mert nagyapja a második világháborúban a „másik oldalon” harcolt a szélsőjobboldal ellenségeként. Az ukránok pedig azért támadják, mert független politikát folytat, amibe nem tartozik bele az orosz államellenes propaganda.

A további részletekért IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.