Fotó: ShutterStock/Golden Brown
Hirdetés

Lavrov az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt szerdán – videokonferencián – elmondott felszólalásában úgy fogalmazott, Oroszország több nyugati partnere képtelen félretenni saját önzőségét, és ragaszkodik ahhoz, hogy valamire rákényszerítse a többieket, holott jelenleg, a világjárvány idején éppen arra lenne szükség, hogy az országok egyesítsék erőiket.

Az orosz külügyminiszter szóvá tette, hogy a nyugati államok nem hajlandók feloldani a gazdasági szankciókat a koronavírus elleni küzdelem jegyében sem, és így próbálják a saját érdekeiket követve büntetni a nekik nem tetsző kormányokat.

Lavrov továbbá elítélte mindazoknak az eltérő álláspontokkal szembeni intoleranciáját, akik évtizedek óta a véleménynyilvánítás szabadságáról prédikálnak, utalva ezzel például az amerikai közösségi médiumokra, illetve a balti országokra és Ukrajnára, ahol nemrég tv-csatornákat tiltottak be. Ezek a szereplők nyíltan manipulálják a közvéleményt azzal, hogy letiltanak vagy cenzúráznak bizonyos tartalmakat – fogalmazott az orosz külügyminiszter.

Korábban írtuk