Fotó: ShutterStock.com/MikeDotta
Hirdetés

Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter közleményében azt írta, hogy meg kell védeni az elmúlt hónapokban nagy áldozatok árán elért eredményeket.

A reptereken, kikötőkben és határokon lehetőség van helyszíni gyorstesztek elvégzésére, de elfogadják a 72 óránál nem régebben elvégzett koronavírus-teszt eredményét, illetve azt is, ha az Olaszországba belépő vállalja, hogy két napon belül elvégezteti a tesztet, az eredmény megérkezéséig pedig karanténba vonul. A külföldről érkező olaszoknak minden esetben jelenteniük kell az egészségügyi hatóságoknak, hogy hazatértek.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság idei szezonjában elsőként szeptemberben, a két olaszországi futamon engednek be nézőket a helyszínre.

Emilia Romagna tartomány csütörtökön engedélyt adott a szervezőknek, hogy naponta tízezer szurkoló kilátogasson a misanói pályára, ahol szeptember 13-án előbb a San Marinó-i Nagydíjat, majd egy héttel később az Emilia Romagna Nagydíjat rendezik meg.

A létesítmény befogadóképessége 110 ezer fő, tavaly a háromnapos eseményre összesen 160 ezer szurkoló látogatott ki.

A vb-sorozat eddigi három állomásán, a két jerezi és a brnói versenyen nem voltak nézők.

Kolumbia felkerült a kockázatos országok olasz listájára Koszovó, Szerbia, Montenegró, Bosznia, Észak-Macedónia és Moldova mellé. A római kormány azokat is kitiltotta, akik a megelőző két hétben Örményországban, Bahreinben, Bangladesben, Brazíliában, Chilében, Kuvaitban, Ománban, Panamában, Peruban vagy a Dominikai Köztársaságban tartózkodtak. A Bulgáriából és Romániából érkezőkre karantén vár Olaszországban.

Az elmúlt napokban több olasz tartomány egyoldalúan karanténra kötelezte a kockázatosnak ítélt országokból érkező utazókat. Az új kormányrendelet célja, hogy összehangolja és egységesítse ezeket a gyakorlatokat.

Korábban írtuk