A 27 éves férfi állítólag tavaly január és március között erőszakolta meg a kislányt a belgiumi Doische településen, egy Franciaországgal határos kisvárosban.

Hirdetés

A Namur városi ügyészség szerint az orvosi vizsgálatok kiderítették: a kislány nyolchetes terhes volt a büntetőügy elindításakor. Úgy döntöttek, hogy pszichológiai okokból önkéntes terhességmegszakítást végeznek el, mivel a kislány még annyira fiatal, hogy saját életének veszélyeztetése nélkül nem lett volna képes kihordani a babát – írja a La Derniére Heure.

A nyomozók szerint a lány kezdetben megpróbálta azt hazudni, hogy egy 16 éves fiútól esett teherbe, de az ügyészek kezdettől a szíriai származású mostohaapára gyanakodtak, és a DNS-vizsgálat igazolta is a gyanút.

Szerdán a bíróság előtt a férfi elismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített a kislánnyal, és azt állította, az akkor történt, amikor életében először alkoholt fogyasztott és emiatt nem volt képes uralkodni magán.

Korábban írtuk

Az áldozatot is hibáztatta, mondván: „Nyolcéves, de agyban idősebb annál. Az ölembe bújt és megcsókolt, majd megkért arra, hogy létesítsünk kapcsolatot”.

A férfi ügyvédje is méltányosságot kért az ügyben, mondván: „Az ő országában a fiatal lányok már 13 éves korukban férjhez mehetnek. A [férfi] elkövetett cselekmények fényében öntudatra ébredt. Alkalmazkodni akar a törvényekhez és a belga szokásoknak megfelelően akar élni”.

(forrás)