Fotó: ShutterStock.com/Adwo (illusztráció)
Hirdetés

Nagyon reménykeltő a helyzet a korlátozások jelentős lazítása szempontjából, de a lezárt határok jelentette védőfal kapcsán nagyon óvatosnak kell lennünk – írta Igor Matovic szlovák kormányfő a Facebook-oldalán.

A szlovák hatóságok szombat este cáfolták, hogy az osztrák-szlovák határ megnyitására készülnének, miután az ORF osztrák televízió híradásában tévesen azt állította: Szlovákia és Csehország egyoldalúan megnyitja az osztrák határszakaszát, miután Ausztria bejelentést tett a határellenőrzések enyhítéséről.

Ausztria Németországgal és Svájccal már megegyezett arról, hogy enyhíti az ellenőrzéseket közös határszakaszukon, és hasonló lépéseket kezdeményezett más olyan szomszédos országokkal, amelyekben – például Szlovákiában és Csehországban – alacsony a fertőzöttség aránya.

Korábban írtuk

Szlovákiában kevesebb mint 1500 fertőzöttet diagnosztizáltak, és 28 ember halt bele a koronavírus okozta betegségbe. Ezeket a kedvező adatokat a szlovák kormány a radikálisan szigorú járványellenes óvintézkedéseknek tudja be, és ezért továbbra is ragaszkodik az ország elszigeteléséhez.