A Soros-hálózat és az Európai Bizottság közötti kapcsolat létezése ismét egyértelművé vált azáltal, hogy utóbbi rögtön megtámadta a magyar kormányzat újabb tájékoztató kampányát – hangsúlyozta Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár, miután európai uniós kollégáival találkozott kedden Brüsszelben.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A tagállamok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülésén ismét napirendben volt az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás ügye, immár negyedik alkalommal.

Takács arról számolt be, hogy Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke „magáról megfeledkezve, gyakorlatilag bekiabálva”, egy másik napirend pont alatt hozta fel a kormányzati kampány kérdését, figyelmen kívül hagyva az eljárási szabályokat.

„Kibújt a szög a zsákból” – fogalmazott.

A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára a brüsszeli bürokrácia, a migrációpárti elit csúcsjelöltjének nevezte a holland politikust.

Úgy vélekedett, hogy ezen elit az Európai Uniót bevándorlókontinenssé akarja alakítani, amiben szövetségesre találtak a magyarországi ellenzékben is, a győzelem érdekében pedig még azt is elfogadják, hogy „a magyar szocialisták szövetségre léptek a szélsőségesen rasszista és antiszemita Jobbikkal”.

Kiemelte: Timmermans azt próbálja elhitetni, hogy elfogulatlan módon tudja képviselni a bizottságot, miközben mai hozzászólásaiból is sütött a magyar kormánnyal szembeni ellenszenve.

„Timmermans mai előadása, mai performansza teljesen egyértelműen arról tanúskodik, hogy rendszeresen találkozik Soros Györggyel, a Soros-hálózat által támogatott NGO-kkal (…) Ez a leginkább kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy amit mi mondunk, az a valóság” – jelentette ki.

Takács Szabolcs a Bizottság alelnökének vádjaira reagálva a Tanács ülésén elmondta: Frans Timmermans a mai szereplősével is azt bizonyította be, hogy – különösen a hétvégi, budapesti kampányszereplése után – nem tudja kettéválasztani a bizottsági funkcióját a politikai ambícióitól, ami miatt fel kellene függeszteni a bizottsági szerepvállalását, ahogy a magyar Kormány ezt kérte is.

A migrációpárti erők által megszállt uniós intézmények attól tartanak, hogy a májusi európai parlamenti választáson megerősödnek a bevándorlást ellenző erők, és ezért addig is mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy a politikájukat ráerőltessék a tagállamokra. Az ezt ellenző országokat pedig politikai zsarolásnak, pénzügyi fenyegetésnek és nyomásgyakorlásnak vetik alá – tette hozzá Takács Szabolcs.

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára közös sajtóértekezletükön „újabb Soros-szeánsznak” nevezte az ülést.

Folytatódik a migrációpárti politikusok kampánya, a nyomásgyakorlás fokozódik, egyre agresszívabban támadják Magyarországot bevándorlásellenes politikája miatt – közölte, egyebek mellett átpolitizált folyamatot és kettős mércét emlegetve.

Az MTI kérdésére válaszolva pedig elmondta, a júliusban kezdődő finn EU-elnökség nyilvánvalóan az eljárás gyorsításában érdekelt az eddigi nyilatkozatok alapján.

Hozzátette, arról például senki nem beszélt, hogy előző heti budapesti látogatásán Timmermans a jelenlétével jóváhagyta a magyar „posztkommunista baloldal és az antiszemiták összefogását”.