Hirdetés

A közösség életpárti katolikusai az elmúlt 14 évben szinte minden hónapban összegyűltek egy misére és egy körmenetre a templomtól egy háztömbnyire lévő, művi terhességmegszakításokat is végző Planned Parenthood egyik klinikájához, hogy így tiltakozzanak a abortusztörvények ellen. A katolikusok csoportját azonban most abortuszpárti aktivisták fogadták, akik szombaton elállták a templom ajtaját.

A beszámolók szerint az abortuszpárti radikálisok azt énekelték és skandálták, hogy „Istennek hála az abortuszért”, miközben elállták a templom bejáratát.

Fotó: twitter.com/kathrynlopez

Az egyik tiltakozó, aki a beszámolók szerint a „Crackhead Barney” becenévre hallgat, a templom bejáratához egy játékbabákkal kitömött fürdőruhában érkezett, hogy így űzzön gúnyt a terhességből és az abortuszból.

„Segítsetek elvetetni a gyerekeimet” – kiabálta a beszámolók szerint, miközben a templom ajtaja előtt táncolt. A jelenlévők szerint „úgy tűnt, hogy balhézni akar”, és többször is „ribancnak” nevezte a templom papját.

Korábban írtuk

A National Review munkatársa, Kathryn Jean Lopez, aki a helyszínen tartózkodott, azt mondta: „A fürdőruhás lány határozottan úgy tűnt, hogy balhét akar, és felszólította a papot, Moscinski atyát, aki egy ferences szerzetes és akit többször is «ribancnak» nevezett, hogy jöjjön ki és nézzen szembe vele. (.) Néhányan eljutottunk a Planned Parenthoodhoz. Az atyát folyamatosan heccelték. Főleg gyerekes dolgokat kiabáltak, és gúnyt űztek abból, hogy az egyházon belül viselt neve nem ugyanaz, mint a születési neve.”

A helyszínen tartózkodó katolikusok nyugodtak maradtak, és imádsággal és himnuszok éneklésével válaszoltak az abortuszpárti tiltakozóknak.

Abortuszpárti aktivisták országszerte tüntetésekre szólítottak fel a templomok közelében, miután hétfőn kiszivárgott Samuel Alito bíró véleménytervezete, amely arra a „megkerülhetetlen következtetésre” jut, hogy „az abortuszhoz való jognak nincsenek mély gyökerei a nemzet történelmében és hagyományaiban”, ezzel jelezve, hogy a Legfelsőbb Bíróság hamarosan várhatóan hatályon kívül helyezi azt az ítéltet, amelynek következtében az abortuszhoz való jog az Egyesült Államok minden szövetségi államában azóta kötelezően biztosítandó.

(forrás)