A hétfő reggeli csúcsidőben robbanás történt Manhattanben, a New York legnagyobb buszpályaudvarán található metrómegállóban – olvasható a Fox News amerikai hírcsatorna honlapján.

Képernyőfotó: twitter.com/edbaig


Képernyőfotó: twitter.com/edbaig

A legújabb hírek szerint két sérült van, egyikük a feltételezett robbantó. A másik sérült állapota nem életveszélyes.

A Fox News élő adásában ezekben a percekben arról számoltak be, hogy egy bomba okozta a robbanást, ami feltételezhetően korábban történt, mint ahogy az elkövető tervezte.
Meg nem erősített információk szerint a szerkezet a robbantó testéhez volt rögzítve.

Az elkövető állítólag egy 27 éves brooklyni férfi, akinek személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra, ám a Fox News helyszíni tudósítója annyit elárult, hogy a férfinek „külföldi neve” van.
Mindeközben az MSNBC hírcsatorna meg nem erősített információkra hivatkozva azt állította, az elkövető legalább hét éve élt Brooklynban és Bangladesből származik.

Magyar idő szerint délután 4 óra előtt nem sokkal hivatalosan is bejelentették, hogy az elkövető neve Akayed Ullah.

A robbanás a 42. utca és 8. sugárút találkozásánál található buszpályaudvarnál történt, Manhattan belvárosában. A Port Authority az Egyesült Államok legnagyobb buszpályaudvara, naponta nagyjából 232 ezer utas fordul meg itt.
A pályaudvar a világ minden táján ismert Times Square-től mindössze egy utcányira található.
A New York-i metróhálózaton naponta nagyjából hatmillióan utaznak, a biztonságra háromezer rendőr ügyel.

Nyolc metróvonalat teljes egészében kiürítettek és lezártak, a környéken hatalmas káosz uralkodott, a Twitteren több utas arról számolt be, hogy a robbanás után egymást összetaposva próbáltak menekülni az ijedt emberek.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Sanders a Twitteren azt közölte, hogy Trump elnöknek már minden információ rendelkezésére áll az eseményekről.

Az FBI a robbantást valószínűsíthető terrortámadásként kezeli.

(SVÁ)