Fotó: ShutterStock.com/riza azhari (illsuztráció)
Hirdetés

Manila az egy hétig tartó rendeletet a karanténlétesítmények túlzsúfoltságával indokolta. A Fülöp-szigeteki külügyminisztérium adatai szerint több mint 24 000 vendégmunkás tért haza a járvány kitörése óta. Eduardo Menez külügyi szóvivő azt mondta, a most hazatérni szándékozóknak is várniuk kell egy hetet.

A rendelkezés alól kivételt jelentenek a teherszállító, az orvosi és a karbantartási céllal érkező gépek.

Az országban vasárnapig 9223 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, köztük 607-en belehaltak a vírus okozta Covid-19 betegségbe.

Korábban írtuk

A szingapúri egészségügyi minisztérium vasárnap 657 új fertőzést jelentett, ezzel az országban a regisztrált fertőzöttek száma elérte a 18 205-öt. A fertőzöttek nagyrésze munkásszállókon élő külföldi vendégmunkás.

Malajzia 122 új fertőzésről adott hírt, így az igazolt fertőzések száma vasárnapra elérte a 6298-at. Ugyancsak vasárnap két halálesetet is regisztráltak, ezzel az országban 105-en haltak bele a Covid-19-be.

Indonéziában 349 új fertőzést regisztráltak, így ez a szám vasárnapra 11 192-re nőtt. Ahmed Jurianto, az indonéziai egészségügyi minisztérium koronavírusért felelős bizottságának a szóvivője 14 új halálesetet is bejelentett, hozzátéve, hogy a halottak száma elérte a 845-öt.

Jurianto szerint eddig már több mint 83 000 tesztet végeztek el.

Thaiföldön 3 újabb fertőzést regisztráltak, haláleset vasárnapra virradóan nem történt. Március eleje óta ez a legalacsonyabb érték, az új fertőzések száma pedig egy hete nem emelkedett 9 fölé. Az országban megkezdték a járvány feltartóztatása érdekében hozott korlátozások enyhítését, ennek keretében vasárnap néhány üzlet és közpark is kinyithatott.

Thaiföldön 2969 regisztrált fertőzött van, január óta 54-en haltak bele a betegségbe.