Fotó: MTI/AP
Hirdetés

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították – tette hozzá.

Bulgáriában is halálos buszbaleset történt

Négy ember életét vesztette, nyolc másik megsérült egy súlyos buszbalesetben szombatra virradó éjjel Bulgáriában.

Egy román rendszámú, Romániába tartó busz rohant bele egy, az út mellett leparkoló, holland rendszámú személyautóba az észak-bulgáriai Veliko Tarnovo város térségében. A személyautó utasai épp kiszálltak a kocsiból, így ők túlélték a karambolt.

Bolgár médiaértesülések szerint az autóbusz Isztambulból tartott Romániába 25 utassal a fedélzetén. Az utasok állampolgársága egyelőre nem ismert. A bolgár hatóságok a busz mindkét sofőrjét őrizetbe vették, és vizsgálatot indítottak a baleset ügyében.

Korábban írtuk