A bécsi Hütteldorfer uszodában múlt hétvégén egy tízéves kislányt fogdosott meg egy 42 éves szíriai migráns – írja a Die Presse.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A kislány és a barátnője a csúszdán voltak, amikor a 42 éves szíriai férfi elállta az útjukat és a kislány fenekét kezdte fogdosni. A két gyermek nagyon megijedt és miután a medencében landoltak, a kislány azonnal szólt az édesanyjának, aki először az úszómestert értesítette. Ő azonban azt válaszolta, hogy nincs értelme a rendőrséget hívni, hiszen a bántalmazott kislány szava állna szemben egy felnőttével, hiába mondta mind az áldozat, mind a barátnője, hogy könnyedén felismerik a zaklatót. 

Az anya ekkor közvetlenül a rendőrségen tett feljelentést. 

A szíriai menedékkérőt szexuális zaklatás gyanújával vették őrizetbe, miután a kislányok azonosították és pontos leírást adtak az uszodában történtekről. 
A Die Presse szerint a cikk megjelenéséig azonban nem sikerült kihallgatni a férfit, mivel az nem beszél németül, és nem találtak számára tolmácsot.

Az osztrák uszodákban az utóbbi pár évben elharapództak a szexuális zaklatások. 
A legemlékezetesebb talán az a 2015 végén történt eset, amikor egy 20 éves iraki férfi egy bécsi uszodában brutálisan megerőszakolt egy 10 éves kisfiút, majd azzal védekezett, hogy “szexuális szükséghelyzet” miatt tette, amit tett.
Volt olyan uszoda, amely a migránsok kitiltásával próbálta elkerülni a zaklatásokat, ám ezt baloldali migránsbarát csoportok megakadályozták.

A magyarországi sajtót is bejárták azok a fényképek, amelyeken egy osztrák uszoda arab nyelven és rajzokkal tudatja a bevándorlókkal, melyek az elvárható viselkedési szabályok – ezek közé tartozik például az is, hogy másokat nem fogdosunk.

Az idézett Die Presse cikk végén egyébként ezt olvashatjuk: “Szerkesztői megjegyzés: a fórumszbályok megsértése miatt olvasói kommentárokat ehhez a cikkhez nem tudunk fogadni. Köszönjük megértésüket”.

demokrata.hu