A tunéziai Mourad Talbi beismerte, hogy augusztus 7-én egy körülbelül nyolc centis pengéjű késsel halálra szúrta Halim Hamza marokkói származású borbélyt.

Hirdetés

A 37 éves férfit az olasz hatóságok korábban minimum tíz alkalommal tartóztatták le különböző bűncselekmények – köztük kábítószer-kereskedelem és erőszak – miatt, és az olasz hatóságok többször felszólították, hogy hagyja el az országot, ezt mégsem tette meg – írja az Il Giornale.

A gyilkosság pontos indítéka egyelőre tisztázatlan, bár az elkövető azt állítja, az általa halálra késelt férfi egyik ismerőse korábban bántalmazta őt. A nyomozók azonban továbbra is szkeptikusak a történettel kapcsolatban, és azt gyanítják, hogy előre kitervelt gyilkosságról volt szó. Az ügyben továbbra is nyomoznak.

Raffaella Bonsangue, Pisa alpolgármestere és Giorgia Meloni nemzeti-konzervatív pártjának (FdI) tagja megjegyezte, hogy az áldozat és a feltételezett gyilkos is bevándorló, de rámutatott a köztük lévő különbségre.

Korábban írtuk

„Mindkét férfi bevándorló volt, de az egyik egy dolgozó ember, aki segítette városunk gazdaságát, a másik pedig egy veszélyes, a rendőrség által jól ismert személy, aki bemocskolta azok számtalan, tisztességes ember jó hírnevét, akik a jövő építésének reményében érkeztek hazánkba” – mondta.

(forrás)