Hirdetés

A háborús propagandát tehát brüsszeli pénzből finanszírozzák, írta meg a Magyar Nemzet.

A lőszerszállítás felgyorsításáról szóló törvénytervezetet egyébként a múlt héten fogadták el az európai parlamenti képviselők. A javaslatban az is szerepel, hogy segíteni kell a tagállamokat saját arzenáljaik feltöltésében. Brüsszel célzott intézkedések bevezetésével, többek között 500 millió eurós finanszírozással kívánja növelni az EU termelési kapacitását, hogy kezelje a védelmi felszerelésekből, különösen a tüzérségi lőszerekből, rakétákból és azok alkatrészeiből jelenleg fennálló hiányt.

Az Európai Bizottság folyamatosan nyomon kívánja követni a kapacitást, és átmeneti szabályokat hozna létre annak biztosítására, hogy időben és tartósan rendelkezésre álljanak az Európai Unión belül a védelmi eszközök.

A rendelet hatékonyságát 2024 közepéig folyamatosan értékelnék, figyelembe véve a biztonsági környezet alakulását.

Korábban írtuk

Az eredmények alapján pedig akár még azt is fontolóra vennék, hogy kiterjesszék az intézkedéseket és további költségvetési forrásokat különítsenek el. Az Európai Bizottság május 3-án terjesztette elő az erről szóló jogszabályt, és a képviselők még ugyanebben a hónapban megállapodtak abban, hogy a törvényjavaslat jóváhagyásának felgyorsítása érdekében elindítják a parlamenti sürgősségi eljárás folyamatát – áll az EP honlapján.