Húsz férfit ítéltek hosszú börtönbüntetésre több mint egy tucat tizenéves lány elleni szexuális erőszak és bántalmazás miatt – jelentették pénteken hírügynökségek.

Fotó: Shutterstock, illusztráció

Az ügyek sajtóembargóját az illetékes bíróság Leedsben pénteken oldotta fel, a szóban forgó férfiakat az idei évben, több tárgyalás során ítélték hosszas szabadságvesztésre.

Az elítéltek egy banda tagjai voltak, a BBC brit műsorszóró tudósítása szerint 15 lány ellen elkövetett, több mint 120 vétségben találták őket bűnösnek. 

A férfiak szisztematikusan bántalmazták a lányokat egy 7 éves időszakon át, 2004 és 2011 között. 

A lányok 11 és 17 év közöttiek voltak. A banda „stratégiája” az volt, hogy udvaroltak kinézett áldozataiknak, elhitették velük, hogy párkapcsolatot akarnak.

Egyes lányokat drogok és alkohol hatása alatt bántalmaztak, másokat prostitúcióra kényszerítettek. Többen teherbe estek közülük. 

Az ügyészség szerint a banda vezetője a 35 éves Amere Singh Dhaliwal volt. Őt korábban az idén életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, legalább 18 évet kell rács mögött töltenie. A férfit 54 vádpontban találták bűnösnek, köztük 22 nemi erőszakkal kapcsolatos. Dhaliwal 11 különböző lányt erőszakolt meg.

A többi elkövetőt 5 és 18 év közötti szabadságvesztésre ítélték. 

A nagyrészt pakisztáni származásúakból összeállt banda állítólag nagyobb volt, sok tagot a mai napig nem azonosítottak.