Fotó: shutterstock.com
Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

A Google a világ egyik leginkább woke-liberális vállalataként ismert, amely még a nagy tudású mérnököt, James Damore-t is kirúgta, amiért az azt sugallta, hogy a jól dokumentálható biológiai különbségek is szerepet játszhatnak abban, hogy nem szerez diplomát több nő a STEM (tudomány, technológia, mérnöki és matematikai) területeken.

A Daily Mail azt írja:
„A Google anyavállalatának, az Alphabetnek 118 millió dollárt kell fizetnie 15 500 jelenlegi és korábbi női alkalmazottjának egy öt éve húzódó csoportos kereset rendezéseként. [Ez felperesenként átlagosan közel hárommillió forintot jelent.]
Az ügy felperesei a vállalaton belül a legkülönbözőbb pozíciókat töltötték vagy töltik be, így vannak köztük vezetők, mérnökök, értékesítési képviselők és legalább egy óvónő.
[A felperesek] azzal vádolták meg a Google-t, hogy a magasan képzett nőket alacsonyabb fizetéssel járó pozíciókba ültette, megtagadta tőlük az előléptetést, és [évente] átlagosan közel 17 ezer dollárral (6,5 millió forint) kevesebbet fizetett a női alkalmazottaknak, mint a férfiaknak.”

A százmillió dolláros számla mellett a Google-t külső vizsgálatnak is alávetik. A bíróság kötelezte a Google-t, hogy a következő három évre bízzon meg egy harmadik felet a HR-szokásaik és a „béregyenlőség” elemzésével – írja a Mail.

A Google közismerten hajlamos bármit megtenni a nők és kisebbségek kiszolgálásáért, beleértve a munkahelyi kultúrát is, amely láthatóan toleráns a zaklatással kapcsolatban is, amennyiben az egy olyan alkalmazott ellen irányul, aki a legapróbb ellenvéleményt is kifejezi a woke elvekkel szemben csakúgy, mint a férfiak és a fehér bőrűek elleni féktelen gyűlöletet, amely a vezetőknek kiosztott, a „fehér domináns kultúrával” szembeni ellenállásra felszólító könyvekből is csöpög.

Korábban írtuk

(forrás)