Az Európai Parlament Nemzetek és Szabadság Európája (Europe of Nations and Freedom, ENF) frakciójának vezetői azt követelik a brit kormánytól, hogy azonnali hatállyal helyezzék szabadlábra a múlt héten bebörtönzött politikai aktivistát, Tommy Robinsont.
 

Fotó: facebook.com/thetommyrobinson


Fotó: facebook.com/thetommyrobinson

Janice Atkinson független brit és Marcel De Graaf szabadságpárti holland képviselő az ügyben tartott sajtótájékotatójukon egy rendőrállamhoz hasonlították Nagy-Britanniát.

De Graaff szerint a „bíróság megsértésének” vádja csupán ürügy volt, és a brit hatóságok valójában az aktivista által a jórészt muszlimok által vezetett, szexuális erőszakra és gyermekek megrontására szakosodott bűnbandák nyilvánosságra hozott cselekedeteit akarják eltitkolni a brit polgárok előtt.

„Sajnálatos, hogy a kormány, a rendőrség, a bíróság és a helyi hatóságok nem cselekedtek olyan buzgón és olyan gyorsan, amikor muszlim bandák húsz esztendőn át rendszeresen szexuálisan zaklattak lányokat, mint amilyen buzgók és gyorsak voltak Tommy Robinson ügyében” – mondta Janice Atkinson. Kiért arra, hogy a Blair-féle emberjogi törvények és a gyűlöletbeszéd elleni szabályozás bevezetése óta Nagy-Britannia „mint egy alvajáró, majdhogynem a totalitarizmus állapotába sétált. (…) Támogatjuk Tommyt és a szabadon bocsátását követeljük. A gyermekeinkért ezt kell tennünk”.

De Graaff szerint a „gyűlöletbeszéd [fogalma] egy újfajta jogi eszköz a nemkívánatos vélemények elhallgattatására, a bűnügyek eltussolására, a politikai ellenfelek elnémítására”. Később arról beszélt, a kormány milyen szélsőséges intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy a muszlimok által nők és gyermekek ellen elkövetett bűncselekményeket eltitkolják és így próbálják meg elrejteni az iszlám valódi arcát.

„Az establishment elhallgattatja azokat a hangokat, amelyek a valóságot tárják fel. Kevin Crehan egy sertéshúsos szendvicset tett egy mecset elé. A bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, mert tettét terrorcselekménynek nyilvánították. Öt hónapon belül holtan találtak rá” – emlékeztetett De Graaff.

Mindkét európai parlamenti képviselő Robinson azonnali szabadon bocsátását követelte. Ez eddig – nem meglepő módon – nem történt meg.