Fotó: ShuettrStock.com/JDzacovsky
Hirdetés

A cseh egészségügyi minisztérium legfrissebb kimutatása szerint szerdán a laboratóriumi vizsgálatok 244 személynél állapították meg a Covid-19-fertőzést, és ezzel a betegek száma 5232-re emelkedett, ami új rekordot jelent.

Március elseje óta, amikor az első fertőzést regisztrálták, Csehországban 17 529 ember kapta meg a kórt, közülük mintegy 12 ezer, azaz 70 százalék már meggyógyult. Az áldozatok száma csütörtök reggel 388 volt.

A cseh tisztiorvosi szolgálat szerint a járvány terjedésének szempontjából kulcsfontosságú tényező, hogy jelentősen nem változik a kórházban kezelt betegek száma, illetve azoké, akiknek állapotát súlyosnak lehet minősíteni és intenzív kezelést igényelnek.

A csütörtök reggeli kimutatás szerint a kórházakban 121 embert kezelnek, közülük az orvosok 15-nek az állapotát minősítették súlyosnak. Ezek a számok valamivel alacsonyabbak, mint szerdán.

Korábban írtuk

A új koronavírus-esetek napi száma az utóbbi időben mintegy 250 körül mozog, ez hasonló a márciusi-áprilisi helyzethez, amikor az országban szükséghelyzet volt, és a közéletet, valamint a gazdaságot központilag korlátozták.

Ladislav Dusek, az egészségügyi információk hivatalának igazgatója szerint az országos járványhelyzet kielégítőnek tekinthető, és a több mint egytucatnyi lokális fertőzésgóc ellenőrzés alatt van. Az illetékes hatóságok azonban folyamatosan az óvintézkedések betartására hívják fel az emberek figyelmét.