Egy 69 éves, nyugdíjas holland férfi csak 49 évesnek érzi magát, és ezt hivatalosan is el szeretné ismertetni – írja a Daily Mail. Szerinte ha másoknak joguk van hivatalosan is nemet változtatni, akkor neki is joga van ugyanezt megtenni az életkorával.

Képernyőfotó: Omroep Gelderland, YouTube

Képernyőfotó: Omroep Gelderland, YouTube

Emile Ratelband arra hivatkozik, hogy az orvosa szerint a teste olyan jó fizikai állapotban van, akár egy 45 évesé. Ő azonban nem menne ilyen messzire, csupán 49 évre tekerné vissza az életkorát. Szerinte így több munkalehetőséget találna, ráadásul a Tinder nevű randialkalmazásban is könnyebben találna párt magának 20 évvel fiatalabbként.

A motivációs előadásokat tartó buddhista médiaszemélyiség be is perelte a helyi okmányirodát, miután az megtagadta az új személyi igazolványának kibocsátását. Ő ugyanis azt kérte az irodától, hogy a születési dátumát tolják pontosan 20 évvel későbbre, 1949. március 11-ről 1969. március 11-re.

Azt is felhozta érvként, hogy munkakereséskor kirekesztik a kora miatt. És persze a kormány is jól járna, hiszen nem kellene nyugdíjat fizetnie, amíg újra el nem éri a nyugdíjkorhatárt – fogalmazott.

A bíró szerint Ratelbandnak igaza van abban, hogy a nemváltoztatás is elképzelhetetlen volt még évekkel ezelőtt, ma pedig már lehetséges. Azonban a születési dátumok megváltoztatásának engedélyezése káoszhoz vezetne, mert egész évek törlődnének hivatalosan az emberek életéből, feltéve, ha fiatalodni szeretnének. Ratelband így tulajdonképpen kitörölné a teljes gyerekkorát, ami abszurd.

„A szülei azokban az években kit neveltek? Ki volt akkor az a kisfiú?” – kérdezte a bíró.

Egyelőre nem világos, hogy Ratelband komolyan is gondolja ezt, vagy csak trollkodik, kritizálva ezzel a nemváltoztatás intézményét.