Fotó: mattel.com
Hirdetés

A Laverne Cox Barbie Tribute Collection elnevezésű játékbaba, amelyet hatéves kortól ajánlanak, kiskereskedelmi ára 40 dollár (körülbelül 15 ezer forint).

„Laverne Cox azt az üzenetet terjeszti, amely szerint a társadalmi elvárásokon túllépve autentikusabb módon kell élnünk” – méltatta a Mattel a férfinak született hírességet.

Továbbra is erősen kérdéses azonban, hogy Cox tudna-e „autentikusan” élni Indonéziában, ahol a hivatalos termékcímke szerint az őt formázó játékbabát gyártják. Bár a homoszexualitás nem számít bűncselekménynek a túlnyomórészt muszlim országban, a melegek és transzneműek továbbra is büntetőjogi üldöztetésnek vannak kitéve Aceh tartományban, ahol a saría a hivatalos törvény.

Fotó: breitbart.com

A saría tiltja az azonos neműek kapcsolatát. Tavaly az acehi hatóságok nyilvánosan hetvenhétszer megkorbácsoltak két férfit, miután állítólag azon kapták őket, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek egymással.

Korábban írtuk

Az ország többi részén a homoszexualitás továbbra is tabu. A héten éppen beidézték Nagy-Britannia nagykövetét, és magyarázatot követeltek a nagykövetségen kitűzött szivárványszínű zászlóra.

„A külügyminisztérium emlékezteti a külföldi képviselőket, hogy tartsák tiszteletben az indonézek érzékenységét a kultúrájukkal, vallásukkal és hitükkel kapcsolatos kérdésekben” – mondta egy indonéz tisztviselő a Reutersnek adott nyilatkozatában.

A melegházassága továbbra is tiltott az országban. Az utóbbi években a kormányhatóságok keményen fellépnek a melegek ellen, és az ország pornográfiaellenes törvényeire hivatkozva letartóztatásokat hajtanak végre.

(forrás)