A transzneműekből álló zenekar a tiltakozás keretében élőben lépett fel a Los Angeles-i spa előtt. A fürdő azután került középpontba, hogy a múlt hónapban a látogatók kérésére az alkalmazottak kiküldtek egy transznemű, de férfi nemi szervekkel rendelkező nőt az uszoda nőknek fenntartott részlegéből – írja a V4NA.

Hirdetés

Az esettel kapcsolatban összesen öt nő tett feljelentést a Los Angeles-i rendőrségen. Az egyik feljelentést tevő nő még azt is szóvá tette, hogy a transznemű nő teljesen meztelenül lépett ki a jakuzziból, és teljesen tisztán láthatóvá vált férfi nemi szerve, ami őt felzaklatta és megijesztette.

“Los Angeles város a miénk nem a fasisztáké! Queers Bash Back”, írta a zenekar az Instagram-bejegyzésében, ahol a tiltakozó előadást népszerűsítették. A Queers Bash Back egy mozgalom neve, amely “elutasítja a heteronormatív asszimilációt, és az emberek teljes felszabadulása mellett áll”.

A zenekar transzfóbnak nevezte az összes olyan politikust és LMBTQ-szervezetet, amelyek nem ítélték el, vagy nem tettek nyilatkozatot a fürdőben történtekkel kapcsolatban.

Korábban írtuk

A június végén történt incidens után több tiltakozást is rendeztek a fürdő területén. A spa-t támogató demonstrálókat az antifasiszták fegyveresei megtámadták, egy nőt leszúrtak, egy egyházi személynek pedig szétvertek egy gördeszkát a fején.

A teljes cikk elolvasható a V4NA oldalán, IDE KATTINTVA!