Sajtóértesülés szerint Donald Trump megválasztott amerikai elnök azt fontolgatja, hogy nem költözik be a Fehér Házba. 

Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az információt a londoni The Telegraphra hivatkozva a republikánusokhoz közel álló lap, a Newsmax közölte helyi idő szerint hétfőn. Eszerint az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke, ha nem is utasítja el teljesen, hogy beköltözzék az elnöki rezidenciára, de a lehető legtöbb időt New York-i otthonában akarja tölteni. 
    
A százmillió dollárosnál is nagyobb értékűre becsült, többemeletes lakás a manhattani Trump-toronyház legfelső emeletein van, a francia király, XIV. Lajos stílusában berendezve, freskókkal, aranyozott brokátokkal és selyemtapétával díszítve. Donald Trump mintegy harminc éve ott él.
    
A titkosszolgálat azonban már nyomatékosan ajánlotta neki, hogy elnökként állandóan a Fehér Házban lakjon, másutt ugyanis rémálom lenne – és talán nem is teljesen megvalósítható – a biztonságának garantálása. A Trump-toronyban jelentős mértékben megerősítették a biztonsági intézkedéseket a választási győzelem óta, de ez még így sem garantál teljes védelmet Trumpnak és a családjának, és sokáig nem is tartható fenn.
    
A The New York Times című lap közben arról írt, hogy Trump tanácsadóitól származó információk szerint a megválasztott elnök még mindig nehezen akarja elfogadni, hogy az élete, életmódja radikálisan megváltozik majd. Egyelőre ragaszkodik a családi otthonhoz, s azt mondja: ha majd jobban „megszokja” az elnökséget, akkor több időt tölt a Fehér Házban is.
    
Egyelőre nem világos az sem, hogy a leendő first lady, Melania Trump beköltözik-e most a Fehér Házba. Tízéves kisfia ugyanis New Yorkban jár iskolába, és a költözés tanév közben lenne. 
    
(MTI)