Hirdetés

„Soha nem láttunk még ehhez hasonlót. Mindenesetre soha nem volt még olyan elnökünk, aki azt gondolná, hogy ez jó dolog” – fogalmazott Biden Philadelphiában egy kampányrendezvényen.

Az amerikai médiát bejárta az a szombaton készült videófelvétel, amelyen az látható, ahogy Texasban egy országúton több kisteherautó és kamion körbevette, illetve megpróbálta megállítani és leszorítani a középső sávban haladó, Biden/Harris feliratú kampánybuszt. Az amerikai zászlókkal és kampányjelszavakkal teleaggatott járművek sikeresen lassításra kényszerítették a demokraták buszát.

Donald Trump még szombat este közzétette a felvételt Twitter-oldalán, és azt a megjegyzést fűzte hozzá: „szeretem Texast”.

Erre reagálva Joe Biden felidézte, hogy az amerikai elnök legidősebb fia, ifjabb Donald Trump szintén közzétett egy videót, amelyen arra buzdította apja támogatóit, hogy másutt is járjanak el hasonlóképpen, mint Texasban.

Korábban írtuk

„Kedves barátaim, mi nem vagyunk ilyenek. Mi ennél sokkal jobbak vagyunk” – hangoztatta Biden Philadelphiában.

Bár baleset és sérülés nem történt, az incidens ügyében vizsgálatot indított a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is.

Donald Trump vasárnap este a Twitteren ismét megosztotta a videót, és megjegyzésként azt írta: „véleményem szerint ezek a patrióták semmi rosszat nem tettek. Az FBI-nak és az igazságügynek a terroristákat, anarchistákat, az Antifa agitátorait kellene vizsgálniuk, azokat, akik felégették a demokraták által irányított városainkat és fájdalmat okoztak az embereknek”.