Az “It’s Going Down” című antifasiszta weboldal szerint a kisebbségek túlélése szempontjából az erőszak nem csupán jó, de szükséges is.

Képernyőfotó: YouTube.com


Képernyőfotó: YouTube.com

A Fox News számolt be először arról az Antifa weboldalról, amelynek az “It’s Going Down” (magyarul leginkább úgy fordíthatnánk, hogy “valóra válik”, “megtörténik”) nevet adták a létrehozók. 
Az oldal nyíltan buzdít a Trump-szimpatizánsok, a kapitalizmus hívei, illetve az általuk “fasisztának” bélyegzett személyek elleni fizikai erőszakra.

A weboldal – amelynek célcsoportja az önmagukat antifasisztaként meghatározó, nem egyszer militáns képződmények tagjai – a fizikai erőszakot nem csupán jónak, de kifejezetten szükségesnek tartja a kisebbségek és a “jogfosztottak” túlélése szempontjából.

Egy meglehetősen terjedelmes, ingyenesen letölthető esszékből álló könyvtárat is találhatunk az oldalon.
Ezek között olyan értekezéseket találunk, mint “Három szempont a börtönök ellen”, “Először az anarchistákat lőtték le: Trump és az ‘új normatíva’”, “Hogyan csatlakozz az ellenálláshoz: ötletek a Trump-rezsim elleni harchoz, és a kormányozhatatlanság elérése”, “Bármit is teszel, ne állj szóba a rendőrökkel!”, “A fejlődés illúziója: a rendőrség és a civil társadalom fehér pokla” vagy “A sötét megvilágosodás genderfasisztái”.

Bár azt gondolhatnánk, elszigetelt jelenségről van szó, és valószínűsíthető, hogy az összlakosság számát tekintve valóban egy kisszámú csoportosulás érzi magáénak az Antifa értékeit, ám hónapok óta rendszeresek az Egyesült Államok minden részén előforduló, erőszakos megnyilvánulásaik.

Ezek alkalmával az Antifa csoporttagok jellemzően arcukat eltakarva inzultálnak nekik nem tetsző állampolgárokat, illetve a rendfenntartó szervek tagjait.
 


A Fox News Insider cikke felidézi, hogy a Washington állambéli Olympia városában található Evergreen Állami Főiskolát nemrégiben olyan nyomás alatt tartotta az Antifa, hogy végül a kampuszon kívül kellett megtartaniuk a diplomaosztó ünnepséget. 
Napokkal ezelőtt ugyanitt Trump-szimpatizánsoknak a szólásszabadság érdekében tartott gyűlését próbálták erőszakkal szétverni. A gyűlés szervezője azt állította, az aggresszív ellentüntetők lefújták és véresre verték, a gyűlés több résztvevőjének autókerekeit pedig felhasították.
Múlt héten letartóztattak egy Antifa tüntetőt Pennsylvania államban, mert azzal vádolják, hogy egy zászlórúdra erősített szöggel támadott meg egy rendőrlovat.
Előző hónapban pedig a kaliforniai Berkley-ben támadtak rá biciklilakatokkal “ellenségeikre”.

demokrata.hu