Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Tucker Carlson előadást tart Esztergomban 2021. augusztus 7-én
Hirdetés

A BBC weboldala a „Tucker Carlson: mit keres a Fox News műsorvezetője Magyarországon” címet adta kommentárjának. A Business Insider cikke felhánytorgatja Carlsonnak, hogy „reklámot csapott Magyarország tekintélyelvű vezetőjének, éspedig úgy, hogy az Egyesült Államoknál szabadabb országnak nevezte Magyarországot” – írják.

John Haltiwanger sorai azt a meggyőződést közvetítik, hogy aki ez ügyben kétségbe vonja az ő véleményét, az gazember, sőt, a nemzetközi fasizmus ügynöke. A szerző rámutat, hogy erre a véleményére rímel Anne Applebaum írása is az Atlantic Magazine-ban. A Haltiwangerhez és Applebaumhoz hasonló szerzők már évekkel ezelőtt eldöntötték, hogy Magyarország menthetetlen – olvasható a portálon.

Haltiwanger szerint Carlson fő bűne abban áll, hogy nemzetközi platformot bocsátott a magyar miniszterelnök rendelkezésére, amelyről Orbán Viktor szembeszállhatott a nyugati média által terjesztett Magyarország-ellenes propagandával

– áll a cikkben.

Haltiwanger és kollégái médiaszerte eltökélték, hogy Magyarország politikai vezetője ne jusson platformhoz. Nem tűnik fel nekik, milyen furcsa, hogy miközben Orbán Viktort tekintélyelvű vezetőnek minősítik, és ezért elítélik, egyúttal megfosztanák attól a lehetőségtől, hogy kifejtse álláspontját. A globalista médiavilágnak sikerült egyfajta egészségügyi határzárat kiépíteni Magyarország köré, ami azt eredményezi, hogy a Magyarországról zajló vitában csak egyetlen fél hangja hallatszik – állapítja meg a hírportál.

Hozzáteszik: évek óta először esett meg, hogy egy jelentős médium képviselője szembefordult ezzel az irányzattal, és kihívást intézett a Magyarországra kimondott médiakarantén ellen. Carlson adásai fenyegetést jelentenek a globalista NGO-k és médiaszervezetek által gondosan karban tartott kordonnal szemben.

A cikk szerint Magyarország lakosságán kívül mások is igyekeznek majd eldönteni a jövő évi országgyűlési választások kimenetelét. A következő háromnegyed év során az Európai Unió, a Biden-kormányzat külügyminisztériuma és a civil szervezetek szerteágazó nemzetközi hálózata szüntelen azon lesz, hogy beavatkozzon Magyarország belügyeibe.

A teljes cikk ITT érhető el.

Korábban írtuk