Az eredeti 1937-es Hófehérke és a hét törpe című animációs film után első alkalommal készül remake-et gyártani Grimm klasszikus meséjéhez a Disney filmstúdió. A projekt azok után került a viták kereszttüzébe, hogy egy latin-amerikai származású színésznőt, Rachel Zeglert választották ki Hófehérke szerepére – írja a 444 cikke alapján a Mandiner.

Hirdetés

A lap szerint bár a Disney büszke arra, hogy ügyelt a szereplők faji sokszínűségére, a döntéssel azonban nem volt mindenki elégedett, és nem elsősorban Zegler miatt.A Trónok harca színésze, Peter Dinklage kettős mércével vádolja a stúdiót, amiért más káros sztereotípiákkal közben nem foglalkozik:

szerinte ezzel Hollywood „kurvára visszafelé” halad, nem előre.

„Kicsit meglepett a tény, hogy olyan büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére. Egyfelől progresszívek vagytok, de még mindig ugyanezt a kibaszottul visszás történetet játsszátok el a barlangban élő hét törpéről. Mi a faszt csináltok, emberek? Tényleg nem tettem eleget az ügy előmozdításáért? Gondolom, nem vagyok elég hangos” – kérdezte a stúdiót a színész, aki egy növekedési rendellenességgel, achondropláziával él együtt.

A teljes cikk elolvasható a Mandiner oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk