“Valami politikai dolgot akarok csinálni. Meg akarok nyilatkozni” – mondta állítólag az 56 éves Kathy Griffin, az Egyesült Államokban jól ismert humorista, amikor néhány napja összeállt Tyler Shields fényképésszel egy fotósorozat erejéig. Ennek eredménye az alább is látható kép lett, ami még Griffin liberális barátainál is kiverte a biztosítékot.


Fotó: foxnews.com

A fotón a néha vicces megnyilvánulásairól és gyakrabban plasztikai sebészeti beavatkozásaival kapcsolatos, kissé kényelmetlen őszinteségéről ismert Griffin egy, a Trump elnök levágott, vérben úszó fejét ábrázoló maszkkal látható. 
Hogy ez “politikai mengnyilatkozás” lenne, abban még a Griffin minden egyéb megnyilatkozását hangos ünnepléssel fogadó liberálisok sem értenek vele egyet.

Trump elnök – jó szokásához híven – a Twitteren osztotta ki a humoristát: “Kathy Griffin szégyellheti magát. A gyerekeim, főleg 11 éves fiam, Barron, nagyon nehezen tudják ezt megemészteni. Beteg!”.

Elsőszülött fia, Donald Trump Jr. szintén az üzenetmegosztó oldalon fejezte ki nemtetszését: “Gusztustalan, de nem meglepő. Ez ma a baloldal. Ők ezt elfogadhatónak tartják. El tudjátok képzelni [mi történt volna, ha] egy kozervatív teszi ezt Obamával elnöksége idején?”.


A Fox News arról ír, hogy nem sokkal azután, hogy a fotó napvilágot látott, a Squatty Potty nevű, fürdőszobai kellékeket gyártó cég, amely csupán három hete jelentette be, hogy Griffin lesz a szóvivőjük, azonnali hatállyal felbontotta a vele kötött megállapodást.
“Sokkolt és rettentően elkeserített bennünket a fotó, amelyet ma reggel osztott meg Ms. Griffin. Nagy hiba volt, és szembemegy az általunk képviselt értékrenddel” – írta a Utah állambéli családi vállalkozás vezetője, Bobby Edwards a Fox News-hoz eljuttatott nyilatkozatában.

A TMZ arról számolt be, hogy a fénykép az amerikai titkosszolgálat (U.S. Secret Service) látókörébe is bekerült, s az ezt firtató kérdésekre az alábbi üzenetet tették közzé hivatalos Twitter-oldalukon: “A titkosszolgálat védelme alatt álló személyek elleni fenyegetések abszolút prioritást élveznek nyomozásaink során. #avédelemsohanempihen”

Annak ellenére tehát, hogy Griffin a Twitteren közzétett egy rövid bocsánatkérést, gondjai még nem oldódtak meg.
Az őt a szilveszteri műsorában 2007 óta szerepeltető, ultraliberális hírcsatorna, a CNN magyar idő szerint tegnap éjjel bejelentette, hogy azonnali hatállyal felbontja a vele kötött szerződést. 
A csatorna egyik szóvivője a fotót “gusztustalannak és sértőnek” nevezte.
Műsorvezetőtársa, a liberális Anderson Cooper azt írta Twitter-oldalán: “A tisztánlátás végett: undorítónak tartom a fotókat, amelyeket Kathy Griffin készített”.

A mindenféle nyilvános adok-kapoktól eddig távol maradó First Lady, Melania Trump sem tudta tovább türtőztetni magát. A CNN által is idézett közleményében ez olvasható: “Anyaként, feleségként és emberként is [azt kell mondanom,] rettentő felkavaró az a fotó. Ha végiggondoljuk, milyen borzalmak történnek ma a világban, egy ilyen fénykép egyszerűen nem helyénvaló és az ember megkérdőjelezi a készítőjének mentális állapotát”.

demokrata.hu