Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Családtagok és barátok egy őrizetbe vett férfi halála miatt rendezett tiltakozáson Brüsszelben 2021. január 13-án.
Hirdetés

Információk szerint az illetékes kerületi rendőrség szombaton igazoltatást tartott Brüsszel északi, Schaerbeek nevű városrészében, mivel több fiatal a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó rendkívüli intézkedéseket megszegve, csoportba verődve tartózkodott közterületen.

Egyikük, a 23 éves Ibrahima B. az igazoltatás elől elmenekült, majd előállítását követően a rendőrőrsön rosszul lett, és kórházba szállítása után szívinfarktus következtében meghalt.

Szerdán, a fiatalember halála körülményeinek tisztázását követelők a hatóságok által engedélyezett tüntetést tartottak a kerületi rendőrkapitányság előtt. A megmozduláson legalább ötszázan gyűltek össze. A résztvevők egy csoportja koraeste rongálni és gyújtogatni kezdett, majd a helyszínt biztosító rendőrökre támadt. Az összetűzésben többen megsérültek, és legalább tucatnyi embert előállítottak.

Beszámolók szerint a helyszínen hajtott el a Fülöp belga királyt szállító autókonvoj, az uralkodó azonban a rendőri biztosításnak köszönhetően nem került veszélybe – közölték.

Korábban írtuk