Fotó: MTI/AP/DPA/Jorg Schurig
Rendőrautók az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont előtt 2022. december 10-én, miután túszejtés történt az épületben
Hirdetés

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet „átláthatatlansága” miatt nem derült ki azonnal, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták.

A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét. Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.

Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat – a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket – sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette.

A kialakult helyzet miatt a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl.

Korábban írtuk