Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

A regionális rendőrség szóvivője, Ale Siljdedic közölte, hogy a sérülteket Velika Kladusa és a szomszédos Bihac kórházába szállították a Miral táborból, amely mintegy 500 bevándorlónak és menekültnek nyújt menedéket.

„A tűzoltó egységek a helyszínen vannak, és rövidesen megfékezik a tüzet, az incidens ügyében vizsgálat indul”

– közölte a szóvivő a Reuters brit hírügynökséggel.

A közösségi médiában megosztott videofelvételeken látni lehetett, amint a pánikban többen az ablakokon át ugranak ki a lángoló épületekből.

A boszniai belbiztonsági hatóságok szerint tavaly mintegy 25 ezer ember érkezett Bosznia-Hercegovinába Ázsiából és Észak-Afrikából Szerbián és Montenegrón keresztül, idén pedig mintegy hatezren léptek a balkáni országba. Közülük mintegy 3500 embert helyeztek el átmeneti befogadó központokban, de sokan a szabad ég alatt élnek és éjszakáznak.

A legtöbb illegális bevándorló és menekült Bihacban és Velika Kadusában van, de a hatóságok szerint a sok menekült túlfeszíti a két város a befogadóképességének határát. Azt kérték, hogy három befogadó állomást zárjanak be, a lakóikat pedig másutt helyezzék el az országban.

Az etnikailag megosztott Boszniában hét hónappal az általános választások után sem alakult még meg a kormányt, ezért a bevándorlási és menekültügyi hivatalok is ügyvivők vezetése alatt működnek.