Hét embert letartóztattak és hármat kórházba vittek London déli részén, miután utcai vita alakult ki egy villamosmegállóban, írja a Breitbart London. A rendőrséget a Croydon kerület Gravel Hill nevű villamosmegállójába riasztották szerda délután.

Képernyőfotó: Google Maps

A Scotland Yard egyik szóvívője elmondta: a rendőrséget azért hívták ki, mert a járókelők látták, ahogy egy nagyobb csoportnyi férfi verekszik a megállóban.

A rendőrök a mentőkkel együtt vonultak a helyszínre.

„Három férfit sebesítettek meg. Őket kórházba szállították, az állapotukról egyelőre nincsenek információnk” – tette hozzá a szóvívő. – „Hét gyanúsítottat tartóztattak le a helyszín közelében, halálos testi sérülés okozásának gyanújával. Őket egy dél-londoni rendőrségre szállították”.

Nem ez volt az egyetlen késelés a héten a városban: kedd este három fiatalt (16, 17 és 18 évesek) tartóztattak le egy 17 éves fiú, Nedim Bilgin meggyilkolásának gyanújával. A támadás a Caledonian Road-on történt, a fiút mellkason szúrták azért, mert nem volt hajlandó odaadni a két másik fiatalnak a biciklijét.

Képernyőfotó: Evening Standard (Nigel Howard)

Képernyőfotó: Evening Standard (Nigel Howard)

Bilgin volt a nyolcadik áldozat – és a második kiskorú –, akit az angol fővárosban idén meggyilkoltak. 2018-ban összesen 132 embert öltek meg Londonban, ami az évtized eddigi legrosszabb eredménye.