Hirdetés

Erőszakos támadás gyanújával tartóztattak le egy 15 és egy 16 éves tinédzsert, miután az 59 éves John Weed szombaton belehalt a Frederick városában tartott vásáron szerzett sérüléseibe. Az áldozatra eszméletlen állapotban találtak rá.

A Frederick megyei seriff, Charles Jenkins abban reménykedik, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint minden valódi indok nélküli támadás fekete bőrű elkövetőinek gyűlölet-bűncselekménnyel is felelniük kell a fehér bőrű férfi haláláért.

„Annyira brutális, minden indokot nélkülöző támadásról van szó… nem is csak maga a támadás, hanem az, hogy miután [Weed] már a földön feküdt, még számtalanszor meg is köpdösték. Undorító… dühös vagyok, és rettentően sajnálom a családját” – nyilatkozta a seriff a Fox 5 DC csatornának.

Néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, elharapódzhat az úgynevezett „kiütősdi” (knock out game), ám mind a mai napig nem egyértelmű, hogy az egymástól láthatóan független, az Egyesült Államok különböző részein történt támadások valóban egy elborzasztó és halálos „játék” részét képezték-e, vagy csak a média kötötte őket össze.