Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

„Számba véve a legutóbbi fejleményeket, a fertőzöttek és elhunytak számát, aláírom a döntést a rendkívüli állapot 14 napos meghosszabbításáról” – jelentette be Pendarovszki az észak-macedóniai biztonsági tanács ülése után.

Az intézkedés egyetlen célja a járvány elleni hatékony küzdelem, valamint a gazdasági és társadalmi következmények elhárítása – közölte az elnök, hozzátéve, hogy ha tovább romlik a helyzet, az érintett településeken kijárási korlátozásokat léptethetnek életbe.

Az országban az áprilisra kitűzött választásokat is el kellett halasztani a járvány miatt, de a szemben álló politikai erők egyelőre nem tudtak megállapodni, hogy mikor tartsák meg a voksolást. Az országot ügyvivő kormány irányítja, amely csak a különleges jogrend fenntartásával tud hatékonyan intézkedni, miután a parlamentet már feloszlatták.

Korábban írtuk

A kétmillió lakosú országban egy héttel ezelőtt kezdett ismét romlani a járványügyi helyzet. Az első fertőzöttet február 26-án diagnosztizálták az országban. Azóta 2164-en kapták el a vírust, amely eddig 131 emberéletet oltott ki.