Az újságírókat egy kisbusszal szállították el, a rendvédelmi szervek közlése szerint az irataik ellenőrzése végett.

FRISS:

A fehérorosz rendőrség különleges alakulata (OMON) megkezdte a minszki Függetlenség terén tüntetők oszlatását – közölte csütörtökön a TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni tudósítója.

A beszámoló szerint az OMON tagjai felszólították a jelen lévő újságírókat, hogy álljanak el az útból.

A tüntetésen több ezren vettek részt. Az OMON nem vetett be tömegoszlató eszközöket, a biztonságiak láncot alkotva szorítják ki az embereket a térről.

Hirdetés

A hatósági őrizetbe kerültek között volt a tut.by hírportál több munkatársa és a TASZSZ orosz hírügynökség fotóriportere is.

A fehérorosz ellenzék koordinációs tanácsa csütörtökön közzétett állásfoglalásában – Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentésére reagálva – elfogadhatatlannak nevezte, hogy Oroszország bármiféle fegyveres erőt hozzon létre fehéroroszországi bevetés céljából.

Putyin közölte, hogy a fehérorosz elnök kérésére Oroszország tartalékot hozott létre rendvédelmi erőiből, hogy „szükség esetén” segítséget nyújtson Fehéroroszországnak.

Korábban írtuk


Az ellenzéki Koordinációs Tanács hangsúlyozta: mindez a nemzetközi jogba ütközik és sajnálatos, hogy ezt az erőt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kérésére hozták létre.