A támadásban legalább négy ember megsebesült.

Hirdetés

A hét legfejlettebb ipari országot tömörítő G7 csoport vasárnaptól Bajorországban tartja csúcstalálkozóját, „A csúcsnak Oroszország elleni további szankciókkal és Ukrajnának szállított több fegyverrel kell reagálnia” – írta a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, aki szerint „le kell győzni a beteges orosz imperializmust”.

Kijevet június eleje óta megkíméltek az orosz tüzérségi támadásoktól.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester bírálta, hogy „meg akarják félemlíteni az ukránokat a NATO-csúcs közeledtével. Az észak-atlanti szövetség állam- és kormányfőinek találkozója kedden kezdődik Madridban.

Korábban írtuk

”Rendkívül fontos, hogy az e heti csúcstalálkozójukon a G7 és a NATO tanújelét adják, hogy az Ukrajna megvédelmezése iránti eltökéltségük soha nem lesz gyengébb„, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna megszállására irányuló szándéka – írta Kuleba egy véleménycikkben Liz Truss brit külügyminiszterrel közösen.

A miniszter ismételten szorgalmazta a ”nehézfegyverek szállításának növelését és felgyorsítását„, a szankciók keményítését mindazokkal szemben, akik ”részt vesznek Putyin háborújában„, valamint az orosz energiaimport leállítását.

”Minden további fegyver segít Ukrajnának visszaverni az orosz megszállókat„, és ”minden új szankció hozzájárul Putyin hadigépezetének a forrásoktól történő megfosztásához és további életek megmentéséhez„ – írta Kuleba.