Donald Trump amerikai elnök pénteken ismét a mexikói határ teljes lezárásával fenyegetőzött. Ezúttal ultimátumot is megfogalmazott a mexikói kormány számára, az Egyesült Államokba irányuló illegális migráció azonnali megállítását szabta feltételként. 

Fotó: MTI, archív

Pénteken közzétett Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök arról írt, hogy amennyiben Mexikó nem állítja meg azonnal az Egyesült Államok déli határánál az országba irányuló migrációt, a határt – vagy annak nagy részét – jövő héten lezárják.

Trump úgy fogalmazott: Mexikó számára egyszerű lenne valamit tenni az illegális migráció ellen, de „csupán felveszi a pénzünket, és beszél”.

Az amerikai elnök már egy csütörtöki bejegyzésében is kilátásba helyezte a határ lezárását, valamint keményen bírálta a mexikói kormányzatot. „Mexikó semmit sem csinál annak érdekében, hogy megállítsa az országunkba áramló illegális bevándorlókat” – írta akkor.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök csütörtökön közölte, hogy nem kívánnak vitába keveredni az Egyesült Államokkal.