A támogatott országok között van Afganisztán, Burkina Faso, a Közép-afrikai Köztársaság, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Irán, Szudán, Dél-Szudán, Haiti, Szomália, Bissau-Guinea, Irak és Jemen.

Hirdetés

A március eleje óta megvalósuló uniós segítségnyújtás keretében az érintett országokba eddig közel 1500 fős orvosi és ápolói személyzet érkezett – közölték.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos közölte, a globális szolidaritás jegyében további együttműködésre van szükség nemzetközi szinten, hogy valóban meg lehessen állítani a világjárványt.

Az unió egészségügyi légi hídja valódi változást hoz a törékeny egészségügyi rendszerekkel bíró országokban. Az EU folytatja európai és nemzetközi szintű tevékenységét partnereinek támogatásával a közös kihívás sikeres kezelése érdekében – tette hozzá.

Korábban írtuk

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány globális kezelésének segítésére létrehozott, az orvosi felszerelés, ellátás és a személyzet unión kívüli országokba szállítását biztosító humanitárius légi híd minden költségét az Európai Unió fedezi.

A visszatérő járatok a humanitárius munkát végzők és az uniós állampolgárok hazatelepítését látják el – közölték.