Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo, archív, illusztráció
Hirdetés

Az Együtt induljunk újra, az olaszok büszkeségéért elnevezésű demonstráció a közös ünneplést szolgálja az olasz köztársaság nemzeti ünnepén.

Másrészt a megmozdulással a Salvini vezette Liga Olaszországnak a római kormány irányvonalától eltérő politikai és gazdasági újraindulását akarja hirdetni, amelyben az „olaszok az elsők” – olvasható az eseményt hirdető plakátokon.

A jobboldali, ellenzéki Liga már a járvány heteiben bejelentette, hogy amint lehet, tömegdemonstrációval kíván tiltakozni a Giuseppe Conte vezette Öt Csillag Mozgalom (M5S) és baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormányának intézkedései ellen, a koronavírus járvány idején hozott és az ezt követő intézkedések miatt. 

Korábban írtuk

A június 2-i megmozdulás az óvintézkedések betartásával, teljes biztonságban zajlik majd – hangoztatta a párt. Meg nem erősített információk szerint a helyszín az olasz főváros központi és egyik legnagyobb tere, a Velence tér lesz.

A pártzászlók nélküli demonstrációhoz elsőként a Liga szövetségese, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) csatlakozott Giorgia Meloni elnök vezetésével.