Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Rowan Dean ausztrál politikai kommentátor, reklámszakember, a konzervatív brit Sky News hírtelevízióhoz hasonló irányultságú Sky News Australia műsorvezetője visszatérően foglalkozik Outsiders (Kívülállók) című műsorában azzal a megfogalmazása szerint „globalista, klímaközpontú, multinacionális agendával, amit nagy hatalmú, de senki által meg nem választott és nem demokratikus globalista intézmények – az ENSZ, az IMF, a Világgazdasági Fórum és mások javasolnak”. A február 14-i adás több bejátszásában meghökkentő mondatok hangzottak el.

Tulajdon nélkül

„Most jött el a történelmi pillanat nemcsak a különbözőségek leküzdésére, de a rendszer átalakítására”, lelkesedett Klaus Schwab német közgazdász, az 1971-ben Genfben létrehozott Világgazdasági Fórum alapítója. Az alapítványi formában tevékenykedő agytröszt a világ befolyásos gazdasági és politikai szereplőihez kötődik, és tematikus szellemi műhelyeket működtet világkormányzati logika szerint. Schwab hozzátette: „A negyedik ipari forradalom teljes egészében átalakítja az életünket. Nemcsak azt változtatja meg, hogyan kommunikálunk, hogyan termelünk és fogyasztunk dolgokat, hanem bennünket magunkat is. Saját azonosságunkat.”

Egy portugál kommunista, António Guterres ENSZ-főtitkár, a világszervezet korábbi menekültügyi főbiztosa szerint „a Nagy Újraindítás annak az örömteli felismerése, hogy ezzel a katasztrófával felrázhatjuk álmából a világot. A beruházások átcsoportosítása, a tudomány és a technika a nettó zéró emisszió elérésével a Nagy Újraindítás minden elemében elhozza a kívánt jövőt, amire szükségünk van.”

Maga a Világgazdasági Fórum mint szervezet pedig mindezt marxizmussal fűszerezné – ahogyan már 2016-ban megfogalmazták, ez szükséges a negyedik ipari forradalom túléléséhez… Vagyis egyfelől itt a világfelforgató technikai robbanás, másfelől lázcsillapítónak a kommunizmust kínálják a XXI. században.

Korábban írtuk

A Világgazdasági Fórum Globális Jövő Tanácsai nevű, meghívásos alapon összeálló, több mint ezer főt tömörítő nemzetközi tudáshálózata 2016-ban tette közzé 8 jóslat a világ számára című munkáját. Az ebben idézett személyek egyenesen disztópikus jövőt vázolnak fel. Egy dán szociáldemokrata parlamenti képviselő, Ida Auken például úgy hiszi, minden termék szolgáltatássá alakul, senkinek nem lesz autója, háza, készüléke, ruhája, hanem mindent bérelni vagy kölcsönözni fogunk. A vásárlás már csak múltbéli emlék lesz, a városok tiszta energiát használnak, és a polgárok minden lépését nyomon követi az infokommunikáció. A vidék népe ugyanakkor elégedetlen lesz, így a társadalom végzetesen kettéhasad.

Melanie Walker orvos, a Világbank tanácsadója szerint elbúcsúzhatunk a kórházaktól, helyettük az otthoni gyógyulást („home-spital”) kell megszoknunk, a technika fejlődése, a személyre szabott orvoslás ugyanis jelentősen visszaszorítja a betegségeket. Nem kell majd donorra várni, nem lesz szervátültetés, helyette nyomtatják az új szerveket, az emberi testben pedig nanorobotok serénykednek majd.

Sokkal kevesebb húst eszik az emberiség már a közeljövőben, állítja Tim Benton, a Leedsi Egyetem népességökológia-professzora. Úgy látja, ez egészségesebb és környezetbarátabb lesz, mint a mai táplálkozásunk. Nem tette hozzá, de ennek érdekében már gőzerővel népszerűsítik a nyugati világban a rovarok fogyasztását.

Szír vezérigazgatók

A leghajmeresztőbb kinyilatkoztatás Lorna Solistól ered. A hölgy a New York-i székhelyű Kék Rózsa Iránytű nevű „civil” szervezet alapítója. E szervezet a harmadik világból igyekszik bevándorlókat utaztatni a nyugati országokba; hitvallása szerint „a Közel-Kelet, Afrika és Latin-Amerika konfliktusövezeteibe utazunk, hogy azonosítsuk azokat a fiatal felnőtteket – különösen, bár nem kizárólag, lányokat –, akiknek kivételes tudományos tehetségük és vezetői képességeik vannak”. Őket úgymond „a világ változásának ügynökeivé” képezik ki.

Nos, Lorna Solis nem kevesebben állít, mint hogy „a mai szíriai menekültek lesznek 2030 vezérigazgatói”. Bár eddig ennek vajmi kevés jele mutatkozik, a migrációmenedzselő szervezet vezetője tántoríthatatlanul hisz abban, hogy a világnak fel kell készülnie a migránsok befogadására, mivel az éghajlatváltozás miatt egy­mil­liárd ember hagyja el a szülőföldjét.

Mindemellett bagatell, hogy Kenneth Roth, a Human Rights Watch nevű baloldali emberijogista szervezet ügyvezető igazgatója jóslata szerint „törésig” teszteljük az úgynevezett nyugati értékeket, és lassan elfelejthetjük a demokráciák alapját jelentő fékeket és egyensúlyokat. Az pedig hab a tortán, hogy Ellen Stofan planetológus, a NASA egyik vezető kutatója úgy gondolja, a 2030-as években már kézzelfogható közelségbe kerül a Marsra való utazás, és ha „odaértünk” (mármint mi, az emberiség), valószínűleg megtaláljunk az idegen élet bizonyítékait.

Mindezt a Világgazdasági Fórum hivatalos internetes felülete kiáltványszerűen foglalja össze: „A Nagy Újraindítás után – ami csak egy gombnyomás lesz – nem lesz tulajdonod, és ettől leszel boldog, sőt mindent csak bérelsz majd, és drónok szállítják házhoz. […] Jobban kell csinálnunk a menekültek befogadását és integrálását. […] A szénnek globális ára lesz, ez elősegíti, hogy a fosszilis üzemanyag történelemmé váljon.”

Forradalmi terror

Akár derülhetnénk ezen a sajátos XXI. századi globalobolsevik programon, ám kiötlői komolyan gondolják a megvalósítását, aminek érdekében azt szorgalmazzák, hogy a velük ideológiailag egyívású kormányok a járvány miatt bevezetett rendkívüli jogrendekkel visszaélve, azok hatályát terjesszék ki más területekre is, és így erővel – ha úgy tetszik, forradalmi terrorral – kényszerítsék rá a társadalmakra az utópiákat.

És akár másféle nyomásgyakorlással is – tehetjük hozzá. Amiben főszerepe van a Big Technek nevezett in­fo­tech­no­ló­giai multiknak (a Facebooknak, a Google-nak, az Apple-nek, a Microsoftnak, a YouTube-nak és így tovább), amelyek ideológiavezérelt médiumokként működve igyekeznek irányba állítani gyanútlan felhasználóikat, lépésről lépésre felszámolva a szólásszabadságot, megvalósítva a politikailag korrekt újbeszél diktatúráját (Digitális szabadságharc, Demokrata, 2021. február 10.)

Mindemellett az uniformizáló világdemokratizálásnak, az utópiák gyakorlatba ültetésének megvan a jól bevált, akár erőszaktól sem visszariadó módszertana – NGO-k, nemzetközi irányítású „civil” szervezetek (valójában ideológiavezérelt globális politikai harci alakulatok helyi mutációi), „színes forradalmak” és vég nélküli provokációk Saul Alinksy módra, természetesen mind-mind az eszközt szentesítő végső cél, a tökéletesen uniformizált, tulajdonából kiforgatott, nyomtatott szervekkel és nanorobotokkal felturbózott, parancsszóra boldog masszává gyúrt emberiség jegyében. Így áll össze a kép: a bajt a nemzetközi baloldal senki által nem választott fantasztái forradalmi rögeszméik rafináltan erőszakos megvalósítására használnák.