Múlt hétvégén a dél-angliai Reading városának egyik parkjában késeléses támadás történt, amelyben hárman meghaltak, hárman megsérültek. A gyanúsított – egy 25 éves férfi – rendőrségi őrizetbe került, a hatóságok az elmeállapotát is az incidens jelentős tényezőjének tartották.

Hirdetés

A múlt vasárnap hajnali hivatalos tájékoztatás még arról szólt, hogy a rendőrség nem terrorcselekményként kezeli a történteket, a vizsgálat kezdetben gyilkossági ügyben indult. Az országos terrorizmusellenes rendőri hálózat területileg illetékes parancsnoksága – Counter Terrorism Policing South East (CTPSE) – viszont már aznap délutáni bejelentette, hogy átvette a támadás hátterének felderítését célzó nyomozás irányítását, majd közölte, hogy a vizsgálat addigi megállapításai alapján terrorcselekménynek nyilvánította a támadást.

A The Sunday Telegraph című konzervatív brit lap nem sokkal a merénylet után úgy értesült, hogy Khairi Saadallah néhány éve menekültként érkezett Nagy-Britanniába a háború sújtotta Líbiából.

Korábban írtuk

A brit médiában idézett szemtanúk szerint a merénylet estéjén a parkban sokan időztek, és a késelő férfi „egyik csoporttól a másikig futva” támadt rá a pihenőkre. Ezután menekülni próbált, de a rendőrök elfogták.